#1

OBK møde den 31. marts

Skrevet af Johnny Søndberg-Madsen d. 31. marts 2022 14:05

Ved dagens OBK møde deltog 21 medlemmer. Søren holdt sig til ritualet, og bød velkommen med en skål. Samtidig blev der sagt tillykke med fødselsdagen til Freddy, Jørgen Buch og Jens Børge.

Efter kaffe og rundstykke var det tid til den obligatoriske pralerunde. Jørgen Buch rejste sig for at informere om en tur til Fyn. Han havde været til foredrag om små bække i Middelfart, og samtidig brugt anledningen til tage til et fynsk fiskevand, han kender godt. Her mødte han et par bekendte, der havde fanget to flotte ørreder. Jørgen selv fik en havørred på 50 cm.

Verner kunne fortælle om, at Viborgs åer er smukke her i foråret. Hvis vi skal se dem og rigtigt lære dem at kende, er det nu, vi skal tage derud. Vandet står lavt, og åbrinkerne er fremkommelige. Verner berettede om en tur til Eistrup Bro, hvor han undrede sig over at høre store plask i vandet. Det viste sig at være en magnetfisker, der forsøgte at få noget jern på magnetloddet.

Ved Kvægbroen har Verner set en mårhund, der kom hen imod ham slæbende med en and i kæften. Og selvom det efterhånden ikke er så sjældent et syn længere, kunne han også glæde sig over en havørn svævende højt på himmelen. Dette syn på baggrund af et hvidt tæppe af forårsfriske anemoner på syd skrænten var rigelig erstatning for manglende fisk.

Søren orienterede om 10 års jubilæumsgildet næste torsdag kl. 12. Det er i dag sidste frist for tilmelding. Ca. 30 OBK´ere har skrevet sig på smørebrødslisten til festen. Alle blev beroliget med, at der er indkøbt øl i rigelige mængder, og det med brændevin behøver man heller ikke at være nervøs for. Søren vil medbringe et par sange, der passer til lejligheden.

Søren gennemgik festmenuen, og sluttede med at opfordre til, at man hjælper med oprydning og opvask, når festen er slut ved 18.30 tiden. De Bindegale kommer jo som bekendt kl. 19.00.

Angående kvajepokalen: Der har været corona, så der er ikke så mange, der har haft lejlighed til at gøre sig uheldig bemærket. Det er Jørgen Buch, der har pokalen for indeværende, og da han – efter eget udsagn – ikke ved, hvem der har kvajet sig mere end ham selv, så vælger han at beholde pokalen endnu en sæson.

Som bekendt var der generalforsamling i VSF den 24. marts. Jørgen Buch og Peter Toppenberg valgte derfor at sætte gang i en debat om, hvordan foreningen engagerer unge mennesker ikke kun i sportsfiskeriet men også i selve den aktive del af foreningslivet. Der blev en livlig drøftelse, som nok endte ud i en realistisk holdning til, at det er ganske krævende at stå med en juniorafdeling. De, der har haft ansvar for den slags kan sige, at det kræver fuld tid og mange resurser.

Debatten endte ud i en snak omkring de ukrainere, der kommer til Viborg. Jørgen Buch havde talt med en fra kommunen, som kunne se det positive i, at vi – hvis der er muligheder for det – tager til Hald sø med flygtninge.

Næste torsdag er der som bekendt jubilæum. Derfor ikke OBK møde om formiddagen, men der er fluebinding om aftenen. Den 14. april er det Kristi Himmelfartsdag, og derfor er der ikke OBK møde den dag.

Den 12. april er der fisketur til Gudenåen. Man mødes mellem de to broer i Bjerringbro (Erik Mikkelsen tlf.: 21 61 25 59). Turen koster et depositum på 50 kr. som betales forud på Bjerringbro Sportsfiskerforenings hjemmeside. Når man efterfølgende indrapporterer, uanset om man har fanget noget eller ej, får man beløbet tilbage. Jeg kan ikke finde stedet på BSF´s hjemmeside, men Erik er bekendt med det, så tal med ham.

Den 21. april er der fisketur til Mariager Fjord (Helge Tholstrup tlf.: 42 28 86 00)

Søren sluttede dagens møde med en formaning: Mød op i ædru tilstand næste torsdag!

#2

Jørgen Buch

31. marts 2022 16:42

Det er nu ikke helt umuligt at finde "borgerkortet" på Bjerringbros hjemmeside.
Find Bjerringbro Sportsfiskerforening - tryk på "køb fiskekort online" - tryk på Gudenåen - rul ned, og så er du der.

Svar "OBK møde den 31. marts"


Billeder
Sikkerhed

Hvad er forkortelsen for Viborg Lystfiskerforening

Forum

Forummet er for alle og giver medlemmerne mulighed for aktivt at præge foreningen.

Hold en god tone og en saglig debat. 


Opret forumtråd
© 2024 Viborg Lystfiskerforening
Log ind som administrator