Tilbage til oversigten


Genudsætning

Emne oprettet af Alexander Lauritsen den 19-08-2018 11:30

Hej jeg har desværre en enkelt gang oplevet at de store kroge på mine savage gear spinnere, skamkrogede en fisk på ca 25 cm.
Jeg var meget i tvivl om den kunne overleve, jeg satte den ud med dårlig samvittighed da jeg ikke vidste om jeg måtte aflive den. Hvordan er reglerne med hensyn til det?

I øvrigt har jeg besluttet mig at klippe de store 3 kroge på mine spinnere og lege med et helikopter rigs på mine kondom spinnere og et lille stykke flourcarbon line med en lille 3 krog på mine almindelige spinnere. nogen der ved om det dur? har kun hørt godt om det.
Mvh

RE: Genudsætning

Besvaret af Jørgen Buch den 19-08-2018 12:43

Hej Alexander
Det der dejligt at høre, at du bekymrer dig om de fisk, der skal genudsættes.
Først kan vi fastslå, at alle fisk under mindstemålet skal genudsættes - døde eller levende, som man siger.
Hvis en fisk er rigtig meget skadet, kan det være naturligt at overveje, om det er rimeligt at genudsætte den i levende tilstand, men efter reglerne må du ikke slå den ihjel.
Med hensyn til kroge er du inde på det rigtige, hvis det drejer sig om at genudsætte store fisk. Men hvis formålet er at undgå at skade små fisk, er der nok lige så godt at benytte virkelig store kroge, f.eks. trekroge i str 2 eller enkeltkroge i str. 1. De store fisk skal nok få fat på dem, men mange små får højest en enkelt gren i munden.

Besvar emne


Dit navn


Din e-mail


Sikkerhed

For at vide om du er et menneske, skal du skrive svaret på regnestykket.


Hvad er to + tre

Vedhæft billeder (jpg)