24-09-2013


Af Nikolaj Korsholm
Dato 24-09-2013
Sted Simested å
Art Havørred
Vægt 6.20 kg
Længde 79 cm
Agn Spin

Beskrivelse

I den forgangne weekend har Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktører afholdt deres efterårsstormøde, hvor de blandt andet har planlagt det kommende Juniorlederkursus, som afholdes i uge 42 i Ålestrup. Og man kan lige nå at tilmelde sig, hvis man ikke har gjort det endu – ugens program er i hvert fald helt i top. Læs mere om Juniorlederkurset her

I løbet af weekenden planlagde instruktørerne også forbundets kurser for 2014. Her gik instruktørerne virkelig til stålet, og der er allerede nu flere kurser på programmet end de foregående år. Det bliver en skøn blanding af gamle, populære kendinge men også helt nye og spændende kurser.

Ud over endnu flere kurser, så arbejdes der målrettet på at gøre kurserne endnu bedre, og en ny kvalitetssikring bliver din garant for et godt og lærerigt kursus. Det samlede kursusprogram forventes færdigt omkring 1. december, hvorefter det vil blive annonceret i Sportsfiskeren og på Danmarks Sportsfiskerforbunds digitale platforme.

Selv om weekenden bød på kursusplanlægning, så gav mødet også anledning til fiskeri – alt andet er nok umuligt, når en flok dygtige og engagerede sportsfiskere mødes omkring deres store passion. De fleste fiskede i løbet af fredagen og weekenden på kysten, hvor der var fisk til stort set alle. Flere af instruktørerne fange godt med havørreder, og de største fisk var tæt på 60 cm.

Årets JLK bliver planlagt af Danmarks Sportsfiskerforbunds dygtige instruktører.

På vej til kurset var instruktørerne Jakob Madsen og Nikolaj Korsholm kørt et smut forbi Jakobs hjemmevand, Simested Å, hvor han skulle guide Nikolaj. Og det havde Jakob åbenbart helt styr på. Først på formiddagen får Nikolaj nemlig et solidt hug, som kroges på sikker vis.

Nikolaj fornemmer straks, at der er tale om en god fisk, da den går relativt dybt og tungt. Fighten var super intens, da krogen på den lille Mepps 3 flyttede sig flere gange under fighten - og krogene var nær rettet ud.

Men op kom fisken, som de to instruktører i fællesskab kunne måle til 79 cm og 6,2 kg – så de havde begge det bredde smil på, da de ankom til mødet.

Som tillæg kan det nævnes at der også afholdes kursus ved Simested å.